Статии

Град без елитно училище е град без бъдеще

За мен е голяма чест, че съм обявен за дарител на 2010 год. на училището, в което се научих да чета, пиша и смятам и в което изградих много ценни навици и критерии, които ми помогнаха да се развия през годините.

През 70-те години на миналият век, тогава ЕСПУ ”Максим Райкович” беше най-модерно оборудваното в България и с най-модерните методи на преподаване. В резултат на това много дряновци постигнаха успешни кариери в най-различни професии и области, в това число и аз самият. Като се замисля, един от най-силните ми сантименти към Дряново са именно годините ми в ЕСПУ ”Максим Райкович” и вярвам, че това е така и за много други дряновци, които вече не живеят в града.

Аз вярвам, че бъдещето на Дряново и дряновци минава през качественото средно образование. Затова чрез редовните си дарения за училището през последните 4 години се опитвам не само да му помагам да поддържа едно по-високо качество на обучението, но по-важното, да давам личен пример на всички други дряновци, че кой с колкото може трябва да подпомага училището, за да може то отново да стане най-модерното в България и с най-модерните методи на обучение. Това ще е гаранция за бъдещето на нашите деца и за бъдещето на нашият град, защото град без елитно училище е град без бъдеще.

Аз лично си мечтая Дряново да се превърне в център за елитно средно и колежанско образование, в който искат да се обучават деца от цялата страна. Вярвам, че тази мечта е осъществима в рамките само на 5-10 години и подчертавам, че не е въпрос толкова на пари, колкото на въвеждане на добри и иновативни практики в обучението, защото когато си инициативен и модерен, всички искат да ти помагат.

Честит празник на всички учители и ученици!

Новини

виж всички