Статии

Кмете, много си нагъл! (2)

През юли 2008 год. написах статията ”Кмете, много си нагъл!” (1), която беше по повод изказване на Иван Николов във вече забравения в-к ”7 дни Дряново” във връзка с отхвърлено мое предложение за тотална прозрачност във финансите и дейността на кмета, което звучеше така:

”Засега имаме намерения на определен период от време да онагледяваме всички наши действия посредством брошура.

В нея хората ще имат възможност да се запознаят с всичко, което се върши в общината, ще показваме договори, фирми. Аз не се притеснявам от прозрачността.

Но е и моя работа да я осигуря по начин, който считам за целесъобразен. Защото аз съм кметът на общината за следващите четири години.

През тези близо две години нито видяхме периодични брошури, нито видяхме цифри и фирми, но видяхме, че ”целесъобразния начин” за осигуряване на прозрачност е никаква прозрачност, защото Иван Николов е ”кметът (тарторът) на общината за следващите четири години” и това е.

Припомних това, защото някои може и да са забравили тези думи на кмета или да са се надявали на прозрачност или да са смятали, че пресилено съм определил Иван Николов като много нагъл.

Сега близо две години по-късно, кметът е станал още по-нагъл, като си позволява в заседание на Общинския Съвет да заявява, че няма да предоставя никаква информация на общинските съветници и гражданите. Същото това той потвърждава и два дни по-късно в телевизионно интервю за Габрово Кабел, като добавя, че на дряновци им е достатъчно, че си имат нови градинки, в които да се снимат. То не е наглост, то не е арогантност – без мярка и без край. Но какво да се прави – ”той е кметът на общината за следващите четири години”. Единствената утеха е, че от тези четири години остава, има-няма, само година и половина.

Новини

виж всички