Статии

Незабавни оставки

виновните са много и трябва да си тръгнат веднага

 

Скъпи съграждани, по време на предизборната кампания направих всичко възможно да убедя всички вас, че генералният проблем на българската държава е липсата на прозрачност в управлението на обществените средства и в дейността на публичната администрация. Смятах, че Дряново може да бъде първата община в България, която да приеме курс на абсолютна прозрачност и да даде пример и на останалите общини и на правителството, и от Дряново да тръгне истинската европейска промяна в България. Пак тогава декларирах категоричната си решимост, че ако бъда избран за кмет ще наложа тотална прозрачност от първия месец, а ако не бъда избран ще се боря до край за нейното налагане. Дори поех ангажимент, че това ще е първото ми предложение, което ще внеса в Общинския Съвет.

Аз останах верен на това обещание до край. През първите 6-7 месеца от мандата изчаквах кмета Иван Николов и някои общински съветници от безпринципното мнозинство да узреят за прозрачно управление, но за съжаление те узряваха за все по-непрозрачно и корумпирано управление. В крайна сметка се стигна до пълен разрив и наистина първото внесено от мен предложение в Общинския Съвет беше за абсолютна прозрачност в общинските финанси и дейността на Общинския Съвет. В две поредни заседания на Общинския Съвет, в края на месеците юни и юли, безпринципното мнозинство отхвърли тези мои предложения, а кметът в свое интервю стигна до там да заяви: ”Моя работа е да осигуря прозрачност по начин, който считам за целесъобразен. Защото аз съм кметът на общината за следващите четири години” – диктаторски нагло изявление, но какво да се прави.

За да е ясно на дряновската общественост, държа да изброя и членовете на безпринципното мнозинство, което до момента подкрепяше кмета, а това са:

Д-р Нено Ненов от СДС, който не крие, че лично е измислил и наложил кмета Иван Николов, като кандидат за кмет на широка дясна коалиция;

Красимир Андреев, заместен след това от Пенка Досева и двамата от квотата на СДС;

Ангел Димитров шеф на НДСВ в Дряново, който цял живот е бил ресторантьор, но ловко изви ръцете на мнозинството и кмета и беше избран за председател на местния парламент. Активен съратник на Иван Николов в предизборната кампания;

адв. Румен Иванов, председател на ГЕРБ в Дряново, но преди това член на някаква лява формация, а още по-преди член на БСП. ГЕРБ нямаше собствен кандидат за кмет и беше изключително активен поддръжник на Иван Николов в предизборната кампания;

Николай Ганев от ГЕРБ, изключително приближен до кмета;

Михаил Белев и Милка Колева от БКП, Николай Марков и Цветан Йорданов, недоволни членове на БСП, като и четиримата според мен не са наясно със себе си какво правят в това безпринципно мнозинство, но го подкрепяха поне до сега.

В крайна сметка арогантността на кмета Иван Николов, подкрепена от безпринципното мнозинство доведе до безпрецедентни корупционни практики в общината, чийто връх е препродажбата на общински терен за 13 пъти по-висока цена, в рамките на три работни дни, което ощети общинския бюджет с повече от един милион лева. Разбира се няма да спестя интересуващия всички дряновци и правоохранителните органи въпрос – Кмете, кой се облагодетелства с този милион?

Очевидно виновен е не само кмета, а и хората от неговото най-близко обкръжение, които му осигуряваха подкрепа и комфорт. Затова аз като общински съветник и човек с активна гражданска позиция най-отговорно искам оставките на: кмета Иван Николов; д-р Нено Ненов, най-близкият човек до кмета, който се доказа като изключително безпринципен човек, за който думата, подписа и честта нямат стойност; Ангел Димитров, председател на Общинския Съвет, който по цял ден е в Общината и знае всичко за далаверите там; адв. Румен Иванов, председател на ГЕРБ Дряново, зам. председател на Общинския Съвет и един от най-ревностните поддръжници на кмета преди и след избирането му и чиято съпруга е секретарка на кмета, през която минават всички документи и информация.

Господа, ако ви е останала поне капчица морал, отивайте си на мига.

Скъпи съграждани, на 28 януари (сряда) от 13.30 часа в ритуалната зала на Община Дряново ще се проведе поредното заседание на Общинския Съвет. На това заседание аз за трети път ще внеса предложенията за абсолютна прозрачност във финансите на Общината и дейността на Общинския Съвет.

Приканвам всички дряновци да дойдат на следващото заседание на Общинския Съвет и да гледат в очите кмета Иван Николов и общинските съветници, докато виновните не си отидат и докато не се приемат предложенията за абсолютна прозрачност.

Новини

виж всички