Статии

Командировката до Созопол

Петък, събота и неделя, кметът и 36 служители бяха на обмяна на опит на морето.

 

На 27, 28 и 29 юни (петък, събота и неделя), кметът заедно с 36 служители на общинска администрация (в т.ч. секретарки, шофьори и т.н.) отиват на тридневна обмяна на опит в община Созопол, с право на пътни, дневни и нощувка, от заповедта не е видно къде са нощували, но едва ли са спали под открито небе.

Това е толкова фрапираща екскурзия, че нямам думи да го коментирам, а и едва ли се нуждае от коментар. То е ясно като бял ден, че за сметка на общинския бюджет, тоест нашите пари, кмета и цялата администрация са ходили на море за края на седмицата.

Кмете, да бяхте отишли на обмяна на опит в Трявна или Севлиево, хем съседни хем успяващи общини, за равнището, на които можем само да мечтаем. На всичкото отгоре нямаше да струва почти никакви пари.

Кмете, крайно време е за абсолютна прозрачност, защото не може да харчиш така безотговорно общинските (общите) пари, а в същото време да искаш кредит, защото не ти достигали.

Така не може да продължава!

Дори и да сме най-богатата община, всеки лев трябва да се харчи така, все едно че е последен и да се търси сметка какъв ще бъде ефектът и ползата за общината от неговото похарчване.

От този факт се потвърждава, че кметът е много лош стопанин на общинските пари.

Обръщам внимание, че факсът със заповедта за командировка, който кметът спешно изпраща по искане на г-жа Печеян, е от 3:33 часа след обяд и е изпратен от туристически комплекс ”Единство” в град Китен, който се намира в Община Приморско и е на около 30 км от Созопол.

Най-груба сметка показва, че за тази екскурзия, с пътни, дневни и нощувки са похарчени около 4 000 лева общински пари.

Но за да е пълна картината, няма как да не цитирам изявлението на кмета по повод настояването на Мариана Печеян да получи заповедта, с която цялата общинска администрация е отпътувала извън града (в-к ”7 дни Дряново” от 04.07.2008 год.):

”Тук е момента да коментирам и действията на г-жа Печеян на следващия ден. Тогава служителите от Общинска администрация пътуваха за обмяна на опит.

В продължение на два или три часа се е обаждала по телефоните, за да търси заповед за командироване. Кметът си знае работата и си я е свършил, както трябва.”

Скъпи съграждани, аз направо нямам думи за действията и изявленията на кмета по повод на грубото прахосване на общински пари за три дневно забавление на цялата общинска администрация.

Новини

виж всички