Статии

Кой е неудовлетворен, кмете?

из интервю на кмета във в-к ”7 дни Дряново” от 04.07.2008 год.

 

По повод протичането на последното заседание на Общинския Съвет, кметът казва:

”Това, което направи впечатление е, че имаше сериозно напрежение между общинските съветници и то най-вече в групата на неудовлетворените, които са осем.”

За тези, които не знаят кои осем визира кметът, аз ще ги изброя по азбучен ред: Георги Цветков, Емил Попов, Мариана Маринова, Мариана Печеян, Никола Филев, Петя Куманова, Тодор Георгиев и Шефкат Исин.

С това си изказване, кметът, се опитва да създаде впечатлението, че в Общински Съвет има едни осем души, които искат да овладеят управлението на общината, за да се облагодетелстват.

Кмете, много е плитък този твой опит за компрометиране на намеренията на нашата осмица, защото никой от нас няма интерес да вземе и един лев от общината. Нека се аргументирам: моят годишен доход е седем цифрена сума; стойността на активите и бизнеса на Марияна Печеян сигурно гонят 100 милиона; месечния доход на Тодор Георгиев е по-голям от твоя годишен; Петя Куманова е с имоти, професия и репутация, заради които не би се изкушила; Никола Филев цял живот е с репутация на общественик, който много е дал и никога не е взел, че сега ли; за Георги Цветков, същото, от 20 години само е давал и не е вземал, че сега ли; как не те е срам да твърдиш това за Мариана Маринова, която е кристално чиста; а за Шефкат Исин кой ще каже, че досега се е облагодетелствал от общински пари и иска още.

Кмете, ако у нас осемте има някаква неудовлетвореност, то тя се дължи на невъзможността да те накараме да работиш здраво при абсолютна и постоянна прозрачност, както и на невъзможността да направим всичко онова хубаво, което ни се иска да се случи в общината.

Но така и така подхванахме темата за неудовлетвореността, аз няма да си спестя да ти го кажа направо, че точно ти си неудовлетворен от нашите действия, защото ние искаме да работиш здраво и прозрачно. И още, ако ти по принцип беше удовлетворен човек, никога нямаше да си зарежеш професията, за да станеш кмет. Очевидно е, че не си бил доволен от престижа и доходите си като лекар, та затова реши да станеш кмет, че всички да ти се кланят и набързичко да забогатееш, но ние осемте това няма да ти го позволим и затова си неудовлетворен.

Ти кмете, ако искаше да направиш нещо за града щеше да партнираш преди всичко с нашата осмица, а нямаше да направиш всичко възможно да я изолираш, за да не ти пречим на плановете за величие и бързо забогатяване.

Новини

виж всички