Статии

Кмете, настигаме ли Трявна?

действията и управленската програма на кмета не дават отговор на този въпрос

 

На 25.03.2008 год., кметът под натиск, и с повече от 45 дни законово закъснение, внесе в Общинския съвет своята управленска програма. Закъснението нямаше да е фатално, ако програмата съдържаше реална стратегия и реален план за действие, в резултат на който да е видно че Дряново ще започне да настига поне съседна Трявна. Но когато разгледах програмата, какво да видя, една недопопълнена шаблонна програма, пълна с правописни и смислови грешки, че чак някъде не можеш да разбереш за какво става дума, дори явно като е попълван набързо шаблона са останали глупости като ВЕЦ-ове по дряновска река, завод за боклук и други подобни начинания, достойни поне за областен град с голям приток на Дунав. Но нищо чудно, ако шаблонът е взет от Велико Търново, Ловеч или Плевен.

Кмете, както и да е, но вече девет месеца от началото на мандата беше редно най-после с мнозинството от Общинския съвет да разработите и представите някаква реална стратегия и план за развитие на Дряново и да декларирате къде трябва да се намира Дряново в края на първата, втората, третата и четвъртата година от мандата, спрямо Трявна. Ще се вдигат ли доходите на дряновци, как ще се развие икономиката, образованието, какво изобщо ще задържи младите хора тук и т.н?

В края на първата година от мандата е ясно, че няма да сме направили нито стъпка напред, за разлика от Трявна, която продължава да се развива и не ни остава нищо друго да се молим тя да спре с развитието си и бързо да се затича назад срещу нас, за да се изравним, може би, след пет-шест години.

Кмете, това ще е въпросът, който ще ти задавам много редовно, защото Трявна е най-добрият пример за подражание, как един малък град може да се развива, ако има кой да го води в правилната посока и по правилния начин.

Новини

виж всички