Статии

Извинявайте за мълчанието

Скъпи съграждани и избиратели, особено тези, които на местните избори подкрепихте моята кандидатура за кмет и листата на ”Дряново Да Бъде” за общински съветници,

От изборите изминаха близо девет месеца, а аз все още не съм направил никакъв коментар от тогава до сега, което, признавам си, беше голяма моя грешка и с ръка на сърце моля за извинение.

Макар да съм човек, който е преживял и видял много, макар да съм се срещал и работил със всякакъв тип хора, аз определено много сгреших в оценката си за кмета и в очакванията си от него. По принцип аз съм човек, който влизайки във взаимоотношение с непознат човек винаги дава голям кредит на доверие. Някои ще кажат, че това е грешен подход и винаги трябва да встъпваш с голяма доза недоверие, но в моя живот, от това, че съм подхождал с доверие, аз много повече съм спечелил, отколкото съм загубил. В случая, обаче, от неоправданото доверие, което гласувах на кмета, за съжаление, не загубих аз, а всички дряновци.

Въпреки че веднага след изборите кмета Николов спретна доста сериозна интрига при формирането на Общинския Съвет, аз и другите общински съветници, поставени в опозиция, решихме да не започваме веднага с критиките. Решихме да дадем на кмета допълнителен кредит на доверие и да изчакаме първите му 100 дни, за да се увери той, че без сериозни партньори, които искат да дадат, а не да вземат от общината, много трудно ще върви напред.

След като изтекоха 100-те дни, през които нищо не се случи, аз и колегите ми от ”Дряново Да Бъде”, започнахме да планираме издаването на вестника и действията си до края на мандата, но точно в този период по инициатива на Красимир Андреев (тогава още съветник, а сега зам. кмет) и д-р Нено Ненов започнаха контакти чрез г-жа Печеян към опозиционната осмица с цел да се смени председателя на Общинския Съвет, да се преконфигурира самият Общински Съвет и нещата в града да потръгнат, защото очевидно на никъде невърви.

През този период, близо три месеца, се проведоха серия от срещи между г-жа Печеян, д-р Ненов, мен, Красимир Андреев и кмета Николов, докато най-накрая решихме, че го правим и с официално подписано искане и предложения на десет Общински Съветници бе свикано нарочно заседание на Общинския Съвет за извършване на уговорените промени.

В края на краищата, незнайно (а може би знайно) защо, кметът се отметна в последния момент и д-р Ненов след много тежки вътрешни борби със себе си послуша кмета и въпреки че си беше сложил подписа за уговорените промени се изтегли заедно със съпартийката си Пенка Досева, която също беше подкрепила предложенията на десетте с подписа си.

Така, докато най-напред етично изчаквахме първите 100 дни на кмета, а след това и завършилите с фарс преговори за промяна в Общинския Съвет, се оказа, че аз и останалите колеги от Общинския Съвет, поставени в опозиция, сме мълчали близо девет месеца, без да е имало защо и допуснахме кмета да натрупа такова самочувствие и високомерие, че да прави каквото си иска на гърба на дряновци и общинския бюджет.

Още един път, аз лично, моля за извинение и поемам ангажимент, че това повече няма да се повтори и обещавам, че ще говоря и ще правя всичко възможно и всички останали, които биха искали или се страхуват да говорят да могат да го правят и да имат куража да го правят, защото хора, като мен, като г-жа Печеян, и други колеги от общинския съвет ще ги подкрепяме и ще осигурим редовното излизане на вестник ”Дряново Да Бъде”, който да стига до всеки дряновец.

Ще помоля и за още едно извинение, затова че в следващите статии аз ще се обръщам към кмета Николов, не с уважителното ”Вие”, а с обикновеното ”ти”, защото след всичко, което той направи, поне в моите очи не е достоен за уважение, за да се обръщам и говоря за него в учтива форма.

Новини

виж всички