Новини

Клуба за Защита на Животните в Дряново подкрепя кандидатурата на Емил Попов

Емил Попов с част от членовете на Клуба за Защита на ЖивотнитеКлуба за Защита на Животните в Дряново покани Емил Попов на среща разговор, която се проведе 04.10.2011 (вторник) от 18.00 часа в читалището.

Председателят на клуба, г-н Печно Рашков, запозна подробно Емил Попов и всички присъстващи с проблема за бездомните кучета в общината и безхаберното отношение на сегашния кмет Иван Николов и цялата общинска администрация по въпроса. През последните 4 години, въпреки законодателните разпоредби, почти не са правени кастрация на кучета, не е изграден приют за бездомните четириноги (и те продължават да ходят свободно по улиците на града) и не се налагат никакви глоби на хората, които престават да отглеждат своите кучета и вместо да им потърсят нов стопанин или да ги предадат в приют ги пускат да скитат из града.

Декларирайки своята подкрепа за кандидатурата на Емил Попов за предстоящите кметски избори, членовете на клуба поставиха три основни искания пред новия кмет:

  • Да има отговорен общински служител за работа и взаимодействие с членовете на клуба, за ефективно справяне с проблема за бездомните кучета;
  • Да се правят системни кастрации на бездомните кучета;
  • Да се изгради приют за бездомните кучета, така както повелява закона.

Емил Попов прие с огромно разбиране поставените искания, не само защото те са предвидени в закона, а защото това е проблем, с който градът трябва да се справи, за да могат децата, жителите и гостите на Дряново да се разхождат спокойно и необезпокоявани от агресивните бездомни кучета.

Емил Попов още веднъж подчерта, че не е вълшебник и сам, без съдействието от членовете на клуба, трудно ще се справи бързо с този проблем, затова двете страни се споразумяха, че след изборите ще направят съвместен план за действие, който заедно ще изпълнят и най-късно до пролетта на 2012 год. проблема с бездомните кучета в Дряново да остане в историята.

Още новини

виж всички