Новини

Емил Попов и Петя Куманова се срещнаха с пенсионери

Емил Попов и Петя Куманова сред пенсионериНа 05.10.2011 (сряда) Емил Попов и Петя Куманова се срещнаха с пенсионери в пенсионерския клуб на ул. Шипка. На срещата Емил Попов представи своята кандидатура и визия за бъдещето и управлението на града.

Представителите на третата възраст бяха изключително загрижени за бъдещето на Дряново и взеха активно участие в дискусията. Бяха обсъдени въпроси свързани с икономиката, туризма, селското стопанство, културното наследство, образованието и здравеопазването.

Възрастните хора с болка отбелязаха, че през изтеклия мандат се е увеличила безработицата, закрито е родилното и болницата, а младите бягат от града.

Емил Попов отново акцентира, че негов основен приоритет ще бъде развитието на икономиката на Дряново, което е и неговия бизнес по принцип, за да се създадат работни места и доходи за младите, за да се задържат по-близко до своите родители. Кандидатът за кмет увери възрастните дряновци, че има възможности за намиране на устойчиво решение за достъпно здравеопазване и че след като бъде избран за кмет ще започне активни консултации и действия за неговото осъществяване.

Петя Куманова представи визията на екипа за развитие на земеделието и животновъдството в общината, като възможност за по-добри доходи на всички земеделски производители и собственици на наследствени земи.

Много сериозно беше обсъден въпроса с поддръжката на пенсионерския клуб – да има щатен постоянен сътрудник и достатъчно средства за електричество и отопление на клуба през зимните месеци. Емил Попов пое ангажимент, че ако бъде избран за кмет със сигурност такова решение ще има, защото дряновци дължат тази грижа за своите родители.

Типично в свой стил, Емил Попов не пропусна да провокира възрастните дряновци, че ако бъде избран за кмет ще разчита много на тяхната активност за развитието на гада и превръщането му в едно китно и гостоприемно градче, така както възрастните хора на запад са ангажирани с развитието на своите населени места и въпреки преклонната си възраст допринасят много и са изключително полезни и ценени от по-младите си съграждани.

Най-накрая Емил Попов раздаде автографи на възрастните хора, които пожелаха да имат лично посвещение от дарителя за антологията на дряновските писатели ”Гласът на Дряново”.

 

Снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички