Новини

Емил Попов връчи символичния ключ на Дряново на Добромир Карамаринов

Емил Попов връчва символичния ключ на Дряново на Добромир КарамариновНа 05.10.2011 г. (сряда) се проведе тържествена и последна сесия на общинския съвет, на която беше присъдено званието почетен гражданин на г-н Добромир Карамаринов – президент на Българската Федерация по Лека Атлетика и високопоставен ръководител в структурите на европейската атлетическа федерация.

Честта да връчи символичния ключ на Дряново на г-н Карамаринов се падна на неговия дългогодишен приятел от атлетическите писти и състезания г-н Емил Попов.
Емил Попов изрази и личната си признателно на г-н Карамаринов, че от близо 20 год. активно подпомага развитието на леката атлетика в Дряново и провеждането на традиционния лекоатлетически крос и традиционното вече състезание на писта. Емил Попов не пропусна да отбележи, че очакванията на Дряновци ще станат още по-големи от техния почетен гражданин, защото той е в най-активна възраст и сигурно още дълги години ще бъде ключов фактор в българската и световната атлетика. Най-накрая Емил Попов пожела на г-н Карамаринов още по-често да си идва Дряново, на което вече не е просто гражданин, а почетен гражданин.
Добромир Карамаринов в прочуствена реч благодари за високото признание, като подчерта, че всичко, което е правил за Дряново е било от загриженост към атлетическите хора в града, които правят чудеса с ресурсите, с които разполагат и никога не е очаквал, че ще получи подобно признание. Разбира се, г-н Карамаринов, не пропусна да се ангажира с това, че ще продължи да помага по всякакъв начин на Дряново и атлетиката в града и обеща много по-често да си идва.

Снимки от събитието вижте тук

Още новини

виж всички