Новини

Емил Попов се срещна с живущи от квартала над гарата

Емил Попов на среща с живущи от квартала над гаратаНа 05.10.2011 (сряда) Емил Попов се срещна с живущи от квартала над гарата, за да представи своята кандидатура и визия за бъдещето на Дряново и да обсъди с гражданите проблемите на този краен квартал в града.

Емил Попов отново изложи своите приоритети свързани с прозрачността, професионализма администрацията, икономиката, туризма и образованието.
Живущите в квартала над гарата се интересуваха от всички виждания на кандидата Емил Попов за бъдещето на града, но естествено най-много бяха загрижени какво ще бъде отношението на новия кмет към гарата и квартала над нея. Сериозен акцент беше поставен на:

  • асфалтирането на ул. Михаил Иванов и предблоковите пространства, до които тя достига;
  • облагородяване на парка зад гарата, който е в окаяно състояние и без пейки;
  • възстановяване на чешмата в парка зад гарата, за която се говорело че водата и е отклонена за нечии частни нужди;
  • реновиране на гаровия площад, който е един от най-големите в града;
  • премахване сградата на РСВ, която грози картината около сградата на гарата и създава лошо първо впечатление на гостите на града;
  • да се подобри и поддържа осветлението в целия квартал;
  • да се ремонтира и поддържа подлеза, който свързва гарата с града.

Емил Попов изрази своята категорична позиция, че района около гарата, като входна точка на града трябва да бъде с безупречно лице, а целият квартал над нея не трябва да бъде с по-лоши условия за живеене, от колкото централната част на града.
Двете страни се съгласиха, че всичко това може да се постигне единствено с прозрачно и ефективно използване на общинските финанси и активен диалог между общинската администрация и живущите в квартала.

Повече снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички