Новини

Емил Попов се срещна с жители от с. Янтра

Тодор Георгиев, Емил Попов и Петя КумановаНа 06.10.2011 (четвъртък) Емил Попов, Петя Куманова и Тодор Георгиев се срещнаха с жители от село Янтра, за да представят своите кандидатури и се запознаят непосредствено с проблемите на селото.

Емил Попов представи своите основни приоритети за управлението на общината, свързани с прозрачността, професионализма, икономиката, туризма и образованието. Специално внимание обърна и на своето виждане за бъдещето на селата в общината, в които живеят само възрастни хора и от година на година все повече се обезлюдяват. Той подчерта, че единствената възможност селата около Дряново да се оживят е свързано с тяхното развитие като вилни зони за заможни българи и като места за селски туризъм, в които гости от цяла България и чужбина могат да дойдат и да отседнат в къща на местен жител и да се докоснат до селския бит, кухня и спокойствие, за да се заредят с нова енергия, преди да се върнат в големия град.
Жителите на селото най-напред поставиха въпроса, да не стане така както със сегашния кмет, който е дошъл в предизборната кампания и след това не са го видели повече. Емил Попов беше категоричен, че след първоначалното структуриране на общинската администрация, което ще отнеме максимум 2-3 месеца, след това, когато е в Дряново, няма да го намерят в общинска администрация, а по срещи с граждани в града и по селата, за да се решават техните проблеми, затова да не се притесняват, че няма да се виждат често.

След това хората от Янтра поставиха въпроса с водоснабдяването на селото и проблема с арендаторите, които наемат земя, а нито я обработват, нито плащат рента за нея. На тези въпроси Петя Куманова отговори, че за водопровод на селото има два инженерни проекта, като досегашното общинско ръководство не е разработило нито един проект за еврофинансирането им, но че това ще бъде приоритет за администрацията на Емил Попов и общинските съветници, подкрепящи неговата кандидатура. По отношение на проблема с арендаторите, Петя Куманова отговори, че въпреки че това са отношения между собственик и арендатор, общинската администрация и кмета могат да играят активна роля в тяхното уреждане и че това ще бъде направено след изборите, защото политиката на екипа около Емил Попов е да няма пустеещи земи в Дряновска община и всички собственици да получават справедливи ренти за своята земя.

Снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички