Новини

Защо подкрепям Емил Попов?

Петя КумановаПодкрепям Емил Попов, защото за четири години в Общинския съвет – Дряново видях в него личността, експерта и човека с изявени лидерски качества. Лидерът, който може да се справи с предизвикателството – управление на всички сфери и дейности в една община. Всички негови предложения бяха изключително адекватни, свързани с прозрачното, законосъобразното и ефективното изразходване на общинските средства. Какво по-важно от тава?

Емил е различен – изключително организиран, мотивиран, прагматичен, диалогичен и етичен. Дарител е в социалната, просветната и културната сфера.

Харесва ми, че има ясна визия какво трябва да се случи в общината и пътищата как да се постигне това. С него нашата община има реален шанс за промяна и единение. Реален шанс да започне да се случва нещо позитивно.  Споделям изцяло идеите му за прозрачно и модерно управление, основано на консенсуса между гражданите, бизнеса, неправителствения сектор  и местната власт.

Реших да бъда в листата с кандидати за общински съветници, защото винаги съм била мотивирана да работя и помагам с това, което съм подготвена професионално, на хората в нашата община. Та нали тук съм израснала, тук е семейството ми, тук са приятелите ми. Мисля, че имам сили, знания и опит да бъда полезна и да участвам с професионализъм и отговорност при определяне политиката за развитие на общината. Не съм партийно ангажирана и смея да твърдя, че отговарям сама за решенията си. За мен участието  в тези избори е нещо много сериозно, защото  общинските съветници вземат решения за повечето важни въпроси от местно значение.

Някакси е много тъжно и сякаш нищо не се случва в Дряново и селата. Пътувам много из страната и  виждам разликата.  Но как да мотивираш хората да водят обществен и духовен живот, след като липсва икономика, поминък? Всеки се вторачил във себе си, в собственото си оцеляване.Усеща се разделение, недоверие, завист.

Нека в Дряново да се промени мисленето, да се тушират злобата и завистта, всеки с възможностите си да мисли и помага градът ни да се възроди. Мечтая за един жив град с подобрена визия, с развиваща се икономика, с възможности за реализация на младите хора. Защото  силната икономика прави една община по-богата и живота на хората в нея по-добър.

Но за да се случи това, е необходим силен и компетентен екип в Общински съвет и Общинска администрация.

Може би Ви звучи твърде високопарно и нереално, но е така! Така го усещам и така го виждам. Всеки има право на избор! Това е моят избор! Надявам се измежду многото кандидати да разпознаете Емил Попов като единствената и реална алтернатива да води общината ни по един общ, желан и устойчив път за Дряново.

Още новини

виж всички