Новини

На Дряново пожелавам Емил Попов

Гриша Трифонов(изказване по време на откриване на предизборната кампания)

Радва ме тази увереност за това, кой е следващия кмет на Дряново. Ние знаем кой е. Това е ясно. Остават само едни формалности – гласуване, броене на гласове, и т.н. Ако Емо ме беше питал, щях да предложа логото да не е “Дряново да бъде”, а “Дряново ще бъде”. Защото е сигурно, че с такъв кмет Дряново ще бъде. Нека не забравяме, че кметът е преди всичко добър мениджър. Ако някой ми каже, че някой от останалите кандидати е по-добър мениджър от Емо, съм готов да призная, че той няма да стане кмет.

Аз съм тук, защото Емил Попов не ме е излъгал за нищо. Когато отидох при него с идеята да намерим бизнесмени, които да помогнат на българското книгоиздаване, издаването на книги на български автори, видях в него един истински възрожденец, който каза: “А защо бизнесът – би трябвало хората да подаряват книги на другите хора.

Тези, които могат да си позволят – да подарят по една, две, три книги.” Така той подари на читателите книгата за Дряново и сложи началото на библиотека “Дар”. След това и неговата съпруга подари една книга на читателите, присъединиха се и евродепутатите Антония Първанова и Станимир Илчев, но едниствено в битността си на хора, на граждани на България. Затова днес всички вие държите тази книга в ръцете си – защото тя е от дряновец за дряновци.

И понеже Емил не ме е излъгал досега, вярвам, че няма да ме излъже и занапред. И като сме се разбрали, в Дряново да направим литературен конкурс, по-голям от този в Трявна, който за сега е най-големия за стихотворение в българската съвременна поезия, аз вярвам, че ще го направим заедно с него. Още повече, че аз съм лауреат на тревненския конкурс, но искам да бъда и на дряновския…

Какво да пожелая на Дряново? Освен Емил Попов – нищо друго. Искам да кажа, че когато Дряново избере Емил Попов за кмет, това ще бъде успех не само за Дряново, а и за цяла България, защото ще означава, че идва времето на можещите. Защото знаещи много, но идва времето на можещите, които са доказали, че знаят как да го направят.

  • снимки от откриването на кампанията вижте тук
  • репортаж от откриването вижте тук

Още новини

виж всички