Новини

Емил Попов се срещна с търговци от Манастира и получи тяхната подкрепа

Емил Попов и търговци от Дряновския МанастирЕмил Попов се срещна с търговци от Дряновския Манастир на 10.10.2011 (понеделник), за да разбере повече за тяхната работа, проблеми и идеи за подобряване обслужването на туристите. На срещата Емил Попов обърна специално внимание на своята визия за развитието на туризма в Дряново. Двете страни обсъдиха различни идеи и подходи за по-успешното привличане на повече туристи в манастира и тяхното пренасочване към забележителностите в Дряново и общината. Обсъдиха се и идеи за подобряване на обслужването и отношението към туристите и каква трябва да бъде ролята на общината и кмета в този процес.

Емил Попов бе категоричен, че мястото на туристическия информационен център, който сега се намира на площад Колю Фичето, е на входа на дряновския манастир и заедно с търговците обсъдиха кое е най-подходящото място за него, така че той да е входна точка за туристите и да ги информира за всички исторически забележителности, хотели и ресторанти, така че да се осигури туристически поток, както към града, така и към някои от селата в общината.

Емил Попов наблегна, че е много важно да има постоянен диалог между всички предприемачи в туристическата индустрия в Дряново, за да има единна стратегия и стандарти в местния туризъм, което ще е гаранция за повече туристи и за повече заетост и доходи в този бранш.

Търговците останаха доволни от разговора си с Емил Попов и декларираха своята подкрепа за неговата кандидатура. Преди да си тръгне, кандидата за кмет си купи сувенир посветен на дряновския манастир, изработен от дряновски майстори.

 

Повече снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички