Новини

Емил Попов се срещна с екипа на Детските Ясли

Емил Попов и част от екипа на Детските ЯслиСлед броя на в-к Дряново, от 03.10.2011 г., в който майки изразиха недоволство от начина, по който се отглеждат малките дряновци в детските ясли, директора на детското заведение Мирослава Иванов лично покани Емил Попов да се запознае с екипа, условията и реда, при който се отглеждат малчуганите. Срещата се състоя във вторник 11.10.2011 г. и на нея присъстваха всички служители на детската ясла, както за да се запознаят с най-вероятния нов кмет на града, така и за да защитят своя професионализъм в грижите за най-младите дряновци.

Противно на очакванията, нямаше никакво напрежение по време на срещата, която продължи повече от два часа и бяха обсъдени всички проблеми на детското заведение. Директорът Мирослава Иванова запозна Емил Попов с проблемите на яслите, със задълженията за гориво и храна, с неясния и несигурен бюджет, с трудностите за осигуряване на допълнителни щатни бройки, нужни за откриване на нова четвърта група яслата, за да няма дряновци, които да не могат да оставят децата на ясла. Бяха поставени въпросите за по-ново обзавеждане, по-нови играчки и т.н. и т.н.

Емил Попов, като баща на трима сина, най-малкият от които още няма четири, подчерта, че децата на Дряново са един от най-големите му приоритети и че ще даде всичко от себе си на тях да не им липсват „първите седем години”, да бъдат добре подготвени и с изградени навици и самочувствие на победители, за да успяват в живота си и да бъдат благодарни и задължени на Дряново, така както той самият е благодарен и задължен на Дряново за това, което му е дало в детството. Така че в този ред на мисли той изтъкна важната роля на детската ясла, където минава първата половина от „първите седем години” на нашите деца. По отношение на проблемите с бюджета и базата, Емил Попов пое категоричен ангажимент за ясен и оптимизиран бюджет, за привличане на спомоществователи за базата, каквито е убеден че няма да липсват, както и за търсене на възможност за разкриване и на 4-та група, за да няма необхванати от тази услуга млади семейства в града.

Г-жа Мирослава Иванова запозна Емил Попов с дневната програма на децата, седмичното им меню, както и с условията, при които се отглеждат. В заключение двете страни се разбраха, че е нужен активен диалог между общината, екипа на детската ясла и родителите, за да се постигнат най-добрите условия за израстването на дряновските малчугани. Много хора от екипа на яслата лично пожелаха успех на Емил Попов, за да бъде именно той новият кмет на Дряново.

Повече снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички