Новини

Емил Попов се срещна с жители на Туркинча

Емил Попов, Петя Куманова и жители на ТуркинчаНа 12.10.2011 г. (сряда) Емил Попов, Петя Куманова и Тодор Георгиев се срещнаха с жители на с. Туркинча в местния магазин. След като гостите представиха своите кандидатури и вижданията си за развитие на общината, срещата премина в дискусия за проблемите на селото и очакванията от новата кметска администрация. По време на срещата в магазина дойдоха и две местни англичанки, на които Емил Попов на английски обясни, че това е предизборна среща във връзка с местните избори на 23-ти октомври, при което те веднага изказаха своя проблем с разбитата улица, на която живеят и останаха до края на срещата.

Хората от Туркинча разказаха с болка за много от проблемите си – кражбите, разбитите улици в селото, окаяното състояние на гробището, сметоизвозването (което става веднъж на две седмици), транспорта до града и връзката с Велико Търново, липсата на обществена тоалетна в Дряново и т.н. Изказаха недоволството си от лошата комуникация с общинската администрация и многото неизпълнени обещания от няколко мандата насам. Със съжаление говореха и за сградата на училището, която сами са построили, а областната администрация я е продала, без да ги пита. Туркинчани споделиха, че ако не са многото англичани, селото съвсем да е обезлюдяло и замряло и затова трябва да се направи всичко възможно те да бъдат задържани.

Емил Попов акцентира, че неговата визия за дряновските села е именно да се превърнат в добро място за заселване на чужденци, за второ жилище на заможни българи и за развитие на селски туризъм. Кандидатът увери жителите на Туркинча, че ако стане кмет, те ще могат да разчитат на много по-добра комуникация с общинската администрация и кмета, ще имат възможност сами да определят кметския наместник, ще разполагат със собствен малък бюджет, който сами да решават как да използват и като добавят личен труд, сами да успяват да се справят с най-наболелите проблеми в селото.

Преди гостите да си тръгнат, Емил Попов лично разгледа най-разбитата улица в селото, на която живеят повечето англичани, заселили се в Туркинча.

Повече снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички