Новини

Животновъда Стефан Вачев също подкрепи Емил Попов

Стефан Вачев, синът му, Емил Попов и колега от кравеферматаНа 11.10.2011 г. (вторник) Емил Попов и Петя Куманова посетиха кравефермата на Стефан Вачев, по негова покана. Животновъда разказа на гостите си за проблемите с отглеждането на животните и каза, че най-голямата му молба към общината е да не му пречи.

Емил Попов и Петя Куманова отговориха, че това е най-малкият ангажимент, който могат да поемат към него, но че по-важното е общината да помага на своите предприемачи в земеделието и животновъдството, защото само така може да се даде тласък на този сектор, което ще доведе до повече заетост и доходи на заетите във фермерите.

Двете страни обсъдиха идеи за създаване на специализиран магазин в Дряново, в който фермери от общината да продават своя продукция, както и по-сериозно кооперирани между отделните производители за постигане на по-ниски цени при доставките на суровини за фермите, така и за постигане на по-високи продажни цени при продажба на селско-стопанската продукция.

Преди да изрази своята подкрепа за кандидатурата на Емил Попов и листата водена от Марияна Печеян, Стефан Вачев разходи гостите из фермата, за да покаже как се отглеждат кравите и малките теленца, къде става доенето и къде се съхранява прясното мляко.

Повече снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички