Новини

Среща с читалище Развитие 1869

Петя Куманова, Мариана Печеян и Емил Попов с екипа на читалищетоНа 12.10.2011 г. (сряда) Емил Попов, Марияна Печеян, Петя Куманова и Тодор Георгиев се срещнаха с колектива на читалище Развитие 1869, по покана на читалищното настоятелство. Екипа на читалището искаше да разбере каква е визията на кандидатите за развитие на читалищната дейност в Дряново и ще има ли градивен диалог между читалището и общината.

Емил Попов отново разказа за един от своите основни приоритети, свързан с децата и тяхната подготовка за реалния живот. Той подчерта, че читалищната дейност е изключително важна за формирането на децата именно в сферите на интерес, които училището не може да задоволи в рамките на учебните си програми и извънкласната си дейност.

Що се касае до диалогичността в отношенията читалище-община, Емил Попов бе категоричен, че това е единственият възможен начин за градивна комуникация и подчерта, че за него е неприемливо и неразбираемо две съседни сгради да комуникират по между си с писма и да бъдат в постоянен конфликт, което не е в интерес на децата и гражданите.

Поставен бе и въпроса с поддръжка на читалищната сграда, на което Емил Попов отговори, че е изключително важно тя да бъде санирана и модернизирана, за да се осигури нужния комфорт за провеждане на учебния процес и за да се създадат условия за провеждане на представителни събития в залите на читалището.

Неизбежно бе засегнат и въпроса с ангажиментите на читалищните състави, на което Емил Попов отговори, че общината може да играе активна роля в маркетирането на техните прояви и да съдейства те да имат платени и конкурсни участия, както в страната, така и в чужбина.

Преди да си тръгнат, Марияна Печеян и Емил Попов благодариха на читалищните деятели за тяхната всеотдайност и резултати, въпреки ниските възнаграждения, които получават за труда си.

Повече снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички