Новини

Емил Попов се срещна с жители на Скалско

Емил Попов с жители на СкалскоНа 12.10.2011 г. (сряда) в кръчмата на Скалско Емил Попов, Марияна Печеян и Петя Куманова се срещнаха с жители на селото. Докато чакаха всички да се съберат, Емил Попов поговори оживено с г-жа Димкова, негова учителка от детските години и нейния съпруг, които сега си живеят на Скалско.

Емил Попов и Марияна Печеян отново представиха своите кандидатури за кмет и общински съвет и представиха своята визия и принципи за управление, ако получат доверието на избирателите.

Срещата протече изключително задушевно и бяха поставени много въпроси за дейността и нарушенията на сегашния кмет и общинска администрация, на които кандидатите дадоха изчерпателни и аргументирани отговори. Обсъдиха се въпросите с болницата, общинската фирма ”Колю Фичето”, далаверата с пътищата и обществените поръчки за доставка на храни и т.н.

Особено остро бе поставен въпроса с начина за определяне на кметския наместник в селото и Емил Попов, както винаги, обясни, че ако той бъде избран за кмет, ще гарантира на всички села правото сами да изберат своя кметски наместник, който най-добре ще защитава техните интереси.

Жителите на Скалско поставиха и въпроса дали ще могат да разчитат дори на минимални средства, с които ще може да разполага селото, на което Емил Попов подчерта, че това изрично е залегнало в програмата на ”Дряново Да Бъде” и колкото и да са ограничени възможностите на общината, някакъв самостоятелен бюджет за селото ще има и жителите сами ще могат да преценят как да го похарчат.

Поставени бяха и проблемите с поддръжката на пътищата, от години нерешавания въпрос с узаконяване на водопровода в селото, мръсната канализация и т.н. и т.н.

Срещата приключи много позитивно, защото и кандидатите и местните жители отчетоха потенциала на Скалско в областта на селския, културно-историческия и ловния туризъм и си обещаха, че заедно ще направят всичко необходимо, за да го оживят.

Още новини

виж всички