Новини

Емил Попов най-напред се срещна с живущи в кв. Изток

Изглед от пешеходната зона на ДряновоСлед откриването на предизборната си кампания, кандидатът за кмет Емил Попов най-напред се срещна с живущи в кв. Изток. Срещата се състоя на 29.09.2011 г. (четвъртък) в клуба на ул. Камен Калчев до супермаркета.

Емил Попов представи своите мотиви да се кандидатира за кмет, както и визията си за развитието на Дряново, след което пожела да изслуша проблемите на хората от квартала. Разговорът веднага започна с въпроси около всички далавери в общината и Емил Попов остана приятно изненадан, че хората са толкова добре информирани за злоупотребите довели до затварянето на общинската фирма ”Колю Фичето” и на болницата, за далаверите с обществените поръчки и пътищата.

Живущите в кв. Изток изразиха своето недоволство, че са един от най-големите квартали в града, дават голям принос в общинския бюджет, чрез плащаните от тях местни данъци и такси, а живеят в един от най-лошо уредените райони, който е по-зле дори от ромския квартал Изгрев. Поставиха сериозно въпросът с почистването и обрасляците из квартала, че няма тротоари по улиците Камен Калчев и Марко Марчевски и около детската градина, че мястото на бившите бараки пустее и е неугледно, че в двора на детската градина е пълно с домашни животни и бездомни кучета.

Емил Попов се съгласи, че всички дряновци заслужават да живеят комфортно и трябва да има баланс между условията за живот в центъра и крайните квартали. Кандидатът за кмет се ангажира, че съобразно възможностите на общината, проблемите и приоритетите за тяхното решаване ще се направи всичко възможно, за да може в рамките на следващия мандат условията за живот в квартала да се променят съобразно очакванията на живущите в него.

След края на срещата, Минчо Ганев разведе Емил Попов из двора на детската градина и улиците на квартала, от състоянието, на които кандидата за кмет остана направо потресен.

Още новини

виж всички