Новини

Емил Попов се срещна с жители на Ганчовец

Среща с жителите на ГанчовецВъпреки обедното време, на 13.10.2011 г. (четвъртък), над 30 жители на Ганчовец дойдоха да се срещнат с кандидата за кмет Емил Попов, кандидатите за общински съветници Мариана Печеян, Петя Куманова и Тодор Георгиев, както и със специалните гости социалният-антрополог Харалан Александров и експерта по еврофондове Ивайло Асенов.

След представянето на кандидатурите за кмет и общински съвет, ганчовчани бяха изключително активни и разпитаха подробно за всички проблеми в общината – за злоупотребите с пътищата, за унищожаването на болницата и ”Колю Фичето” от сегашния кмет, за нагласените обществени поръчки и за лошо работещата администрация.

Жителите на Ганчовец поставиха особено остро въпросите свързани с липсата на работа, липсата на удобен транспорт до Дряново, липсата на болница, многото бездомни кучета по стария път, разбитите улици в селото и остарелия водопровод, който все още е с етернитови тръби.

Емил Попов подробно обясни, че неговият основен приоритет е икономиката, за да има заетост, доходи и по-висок стандарт, че ще преразгледа транспортната схема на общината, за да могат хората удобно да ходят и се връщат от работа, че болницата за съжаление не може да бъде спасена в този и вид, но че има много възможности за осигуряване на достъпно и качествено здравеопазване, че си е поставил за цел заедно с Клуба за Защита на Животните в Дряново до пролетта да се справят с бездомните кучета.

Ивайло Асенов разказа за всички възможности за финансиране на инфраструктурата в селото, но че това е въпрос на приоритети, компетентност и капацитет на общината, каквито очевидно към момента са липсвали.

Харалан Александров сподели, че е приятно изненадан от активността на жителите и потенциала на село Ганчовец и подчерта, че бъдещето и на селото и на общината зависят изключително много от лидера, който ще бъде избран да застане начело и искрено препоръча да бъде подкрепена кандидатурата на Емил Попов, който притежава всички качества и мотивацията да задвижи много бързо нещата в правилната посока.

Поставен беше и въпроса за ремонт на църквата, при което Ивайло Асенов обясни, че това може да стане с пари от европейски програми, стига църковното настоятелство да разработи проект за това. Оказа се че такова няма и Емил Попов, който е пра- пра- правнук на поп Димитър, погребан пред входа на църквата, пое ангажимент да инициира учредяването на църковно настоятелство, за да може да се кандидатства за европари, с които да се ремонтира църквата. Кандидатът за кмет обеща, че независимо от изхода на изборите, ще преиздаде историята на Ганчовец, написана от д-р Ганчо Ганев през 1944 г. и ще има безплатно копие за всяка къща в селото.

Срещата приключи много позитивно и с много пожелания за успех на Емил Попов и неговия екип.

Повече снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички