Новини

Емил Попов се срещна с жители на Царева Ливада

Среща с жители на Царева ЛивадаНа 14.10.2011 г. (петък) вечерта, рожденикът и кандидат за кмет Емил Попов и кандидатите за общински съветници Марияна Печеян, Петя Куманова, Тодор Георгиев и други техни колеги от листата се срещнаха с няколко десетки жители на с. Царева Ливада в ресторанта на хотелски комплекс Куклите. Отново специални гости на събитието бяха социалният антрополог Харалан Александров и неговият колега Ивайло Асенов – специалист по еврофинансиране на селски райони.

Най-напред Емил Попов представи своята кандидатура и основните приоритети в управленската си програма за развитие на общината и в частност на с. Царева Ливада, тъй като то разполага с най-добрите туристически дадености от всички други села в района и през него минава половината трафик от туристи за Трявна. Марияна Печеян представи листата за общински съветници и виждането си за работата на общинския съвет, Тодор Георгиев (DJ Теди Джорджо) разказа колко много може да помогне за доброто туристическо бъдеще на Царева Ливада и възстановяването на стадиона, а Тодор Колев (кандидат за общински съветник), който 5 год. е бил началник на гарата в Царева Ливада подчерта, че няма по-добър професионалист от Емил Попов, че той е човек с много връзки и контакти, че е познат в София и страната и че е голям радетел за това Дряново да се развие и затова трябва да бъде подкрепен за кмет на общината.

Жителите на Царева Ливада също разпитаха подробно за злоупотребите в общината и се изумиха от някои подробности, за които не знаеха около болницата, общинската фирма ”Колю Фичето”, бетоновия възел, обществените поръчки, повдигнатото обвинение на кмета Николов и присъдата на Пламен Пенчев във връзка с общинските пътища.

След това събралите се обсъдиха перспективите на Царева Ливада като туристически курорт, за какъвто е обявено още в началото на XX век, как може да се подкрепи местната икономика и да се подобри качеството на живот.

С голяма болка беше поставен въпроса за кражбите в селото и дейността на охранителната фирма наета от общината, на което Емил Попов каза, че това ще бъде една от първите му задачи, за да се намери работеща формула за справяне с битовата престъпност, защото това предизвиква силно безпокойство и тревожност у хората и отблъсква туристите и инвеститорите не само в селото, но и в общината като цяло.

На бъдещия кмет беше зададен въпроса и как ще бъде структурирана новата администрация на община Дряново, на което той без колебание отговори, че ще бъде изградена изцяло на професионален принцип, като най-напред ще бъде оценена точната нужда от хора и там няма да работят повече служители, отколкото е нужно, успоредно с това ще бъдат отстранени хората, които по морални и етични причини не могат да останат, след което ще бъде направена оценка за професионализма на всички останали и тези, които са качествени и ангажирани ще останат, а тези, които не са ще бъдат заменени с професионалисти, избрани на конкурсно начало.

Петя Куманова разказа за слабия административен капаците на общината в успеваемостта при подготовката, печеленето и управлението на европроекти, както и в политиката за балансирано финансиране на града, кварталите и селата. Ивайло Асенов обясни за всички възможности, които бързо могат да се реализират с еврофинансиране в Царева Ливада и общината, а Харалан Александров подчерта, че бъдещето на Дряново зависи преди всичко от избрания кмет, който трябва да бъде с характеристиката на вече доказан и ангажиран с местното развитие лидер, какъвто точно е кандидатът за кмет Емил Попов.

Накрая рожденикът почерпи гостите и получи много пожелания за успех на изборите.

  • Повече снимки от срещата вижте тук

Още новини

виж всички