Новини

Емил Попов се срещна с представители на Туризма

Среща с представители на Туризма в ДряновоНа 14.10.2011 г. (петък) в парк-хотел Дряново Емил Попов, Марияна Печеян, Харалан Александров и Ивайло Асенов се срещнаха с представители на туризма в Дряново – хотелиери, ресторантьори и търговци.

Емил Попов представи своята визия за развитие на туризма в общината, която има изключителни дадености, като история, природни забележителности и географско положение, но Трявна, за която трябва да минеш през Дряново се радва на много, много повече туристи.

Кандидатът за кмет, каза, че това е в резултат на липса на стратегия за развитие на туризма в общината, в разработката, на която да се участвали всички заинтересовани и да са се обединили около нейната реализация, а в допълнение проблемът се подсилва от това, че в общинска администрация за развитието на туризма са отговаряли хора, които не само не разбират от туризъм, но не разбират от елементарен маркетинг и продажби. В подкрепа на думите си Емил Попов приведе абсурда с изграждането на туристическия информационен център на пл. Колю Фичето (където няма туристи), вместо да се разположи до входа на Дряновския Манастир – там от където преминават над 90% от туристите дошли в общината, които са в пъти повече от тези, които отиват до Трявна.

Емил Попов разказа как смята да се направи имиджова реклама на града, как може да се разкаже за историята и забележителностите на Дряново по билбордове от тунела до Бряста, какво може да се направи за интернет присъствието на града като туристическа дестинация, туристическия информационен център да се премести на Дряновския Манастир и да бъде с богата информация и с подходяща подготовка на служителите в него, как да се разработят рекламните материали и брошури за града и всички забележителности и т.н и т.н.

Кандидатът за кмет подчерта, че не се съмнява, че ще бъдат привлечени туристи в града, а че се притеснява как те ще бъдат обслужени, за да останат доволни и да се върнат отново и да препоръчат Дряново и на други свои познати. В тази връзка Емил Попов предложи на представителите на туризма да се създаде единен стандарт за обслужването на гостите на града, който да се спазва от всички и да има самоконтрол между отделните обекти, за да може да се поддържа еднакво високо ниво на обслужване навсякъде в Дряново.

В тази връзка Ивайло Асенов добави, че е бил свидетел как една туристическа дестинация около един не особено интересен туристически обект, се е превърнала в устойчив туристически бизнес именно заради добрата туристическа услуга и затова че гостите с огромно удоволствие се връщат там, където са се чувствали приятно и обгрижени. Експертът продължи с възможностите за финансиране на туризма в Дряново по линия на европейските програми.

Представителите на туристически бизнес в Дряново, благодариха за поканата за първата от този род среща в града и отговориха положително на предизвикателството, което Емил Попов им отправи, че те трябва активно да съучастват, дори и с пари, при реализацията на тази стратегия, за да има по-добър туризъм в Дряново, който да осигурява повече приходи, повече работни места и повече доходи за дряновци.

Още новини

виж всички